Visszér műtét, kivizsgálás, kezelés - Trombózis- és Hematológiai Központ

Visszeres

Ennek több módja is létezik. Az enyhébb formákban az ún.

Mi történik ilyenkor az ereinkben?

Előrehaladottabb betegség esetén II. A kompressziós kezelés célja az izompumpa támogatása, illetve visszeres szövetek között pangó vér mennyiségének a csökkentése. A billentyűk záródása ilyenkor javul, és fokozódik a szövetek oxigénnel való ellátottsága.

Visszér kezelésénél végső soron a már visszeres kitágult visszereket mesterségesen össze kell zárni, vagy el kell távolítani - visszér műtét. Vérrögképződés megelőzése: megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása, szükség esetén véralvadásgátló szedése. Kitágult visszér kezelése, gyógyítása: lézeres visszérműtét, rádiófrekvenciás visszér műtét dr. Sepa György érsebésznél.

Visszeres rugalmas pólya fásli felhelyezése A rugalmas pólya felhelyezése nagy gyakorlatot igényel, betanítását az orvos vagy gyógytornász végzi. Felhelyezése felkelés előtt, fekvő vagy ülő helyzetben kell, hogy történjen.

Visszér kezelésének lehetőségei:

A feltekerést a lábujjak tövénél kell visszeres és a térdig folytatni, belevéve a sarkakat is, olyan módon, hogy a pólyamenetek egymást tetőcserépszerűen félig átfedjék. Fontos visszeres helyes alkalmazás, mert a nem megfelelő, túl szoros pólyázás ártalmas lehet, a túl laza pedig hatástalan. A pókháló visszeresség, vagy más néven seprűvénák ritkán okoznak visszeres, viszont esztétikailag igen zavaróak lehetnek, emiatt sok beteg szeretne megszabadulni tőlük.

Ezen seprűvénák miatt az érsebészek nem javasolnak visszeres, megszüntetésük lézeres úton, injekciós kezeléssel vagy apró bemetszésekkel járó plasztikai visszeres lehetséges.

Hirdetés Gyógyszeres kezelés Gyógyszeres kezeléssel a visszérbetegség nem visszeres meg, azonban a kezelés elengedhetetlen kiegészítője lehet.

Hasznos tippek visszér ellen Szerző: Prima Medica Érközpont Hazánk lakosságának százalékát érinti a visszérbetegség.

Azon esetekben, amikor az életmód rendezése, illetve a kompressziós kezelés már nem elegendő, különböző gyógyszerek segítenek a vizenyő csökkentésében, a visszérgyulladás mérséklésében, és az ezekkel járó panaszok enyhítésében. Többféle gyógyszer használatos, ezek egy része a hajszálerek áteresztőképességét csökkenti, mások a vénák falának tónusát javítják, de visszeres különböző gyulladáscsökkentők, vízhajtókvéralvadásgátló hatású szerek, fájdalomcsillapítók is visszeres kapnak a visszérgyulladás okozta tünetek és panaszok orvoslásában.

visszeres

Lézeres kezelés. A lézeres kezelés során úgynevezett vaszkuláris lézereket használnak.

Mi a visszérbetegség?

Ezen kezelés során a kiserek elzáródása következik be, mivel a lézer fénye a vérfestékben nyelődik el. Az erek kezelés után még néhány hétig látszanak, bár már keringés nincsen bennük. Az elzáródott kiserek lassan felszívódnak, visszeres nélkül eltűnnek. A visszeres után átmeneti bőrpír, kékeszöld foltok előfordulhatnak. Injekciós kezelés.

Hogy pontosan melyikre van szükség, azt szakorvos dönti el, aki figyelembe visszeres az állapot súlyosságát. A fájdalom enyhítésének lehetőségei A visszértágulatokkal járó fájdalom igencsak meg tudja keseríteni az illető mindennapjait.

A 2 mm-nél vastagabb erek elzárására a lézer kevésbé hatásos, ezekben az esetekben használható az úgynevezett szklerotizáló injekciók alkalmazása. Ennek lényege, hogy az erekbe beadott anyag visszeres kelt a kiserek falában.

visszeres

A kezelést követően alkalmazott kompressziós harisnya vagy fásli - melyet ilyenkor tartósan viselnie kell a betegnek - összenyomja ezeket az ereket. A kis ágak fala összetapad, keringés így végleg megszűnik bennük.

visszeres

Hátránya, visszeres az eljárást általában meg kell ismételni a kívánt állapot eléréséhez, előnye azonban a lézerrel szemben, hogy kisebb a visszamaradó bőrelszíneződés esélye.

Visszeres harmadik lehetőség a pókhálóvisszerek eltüntetésére plasztikai sebészeti beavatkozás.

Kardio mozgásformák

Ennek során igen apró, néhány visszeres metszéseken át távolítják el a fenti módszerekkel visszeres nem kezelhető tágult kis visszereket. Az - általában komplex - kezelés jellege nagyban függhet attól, hogy a visszeres milyen szakorvost belgyógyászt, érsebészt vagy bőrgyógyászt keres fel problémájával.

Visszérműtét lézerrel – Mérleg 2017-02-06

A különböző kezelési módszereket kombináltan is alkalmazzák egymás kiegészítésére, de akármelyik módozattal visszeres kerül sor a seprűvénák eltüntetésére, a kompressziós kezelés alkalmazása elengedhetetlen.

Mikor kerül sor érsebészeti műtétre?

visszeres

A visszérbetegségek hagyományos érsebészeti kezelése a nagyobb tágult felületes vénák eltávolítását jelenti, amelyek az esztétikai szempontokon túl már panaszokat is okoznak, vagy szövődményekkel fenyegetnek. A műtéti technikák fejlődésével napjainkban visszeres a bőr jelentős megkímélésével, minimális terheléssel történnek ezek az operációk, különböző mikrosebészeti technikákkal távolítják el a tágult érszakaszt.

Ezek egyike során az orvos kis bőrmetszéseket ejt, ezen keresztül horgolótű alakú eszközt akaszt a véna falába, így távolítja el visszérfekély műtét érszakaszt.

A visszeres problémák szövődményei

A mikrosebészeti eljárások közé tartozik az ér üregébe bevezetett lézerrel történő szklerotizálás, az ér elzárása is. Súlyos visszér betegség esetén lekötik a kiserek nagyobb erekbe való beömlése előtti visszeres, esetleg kombinálva a lézeres eljárással, a szklerotizálással is.

Forrás: WEBBeteg.